Fiets terug naar de startpagina   Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting
   
 
De Minerva-Route
De Minerva-Route: Een weekje fietsplezier!
De Minerva-Route: Een midweek 'Puur Natuur'
De Minerva-Route: Een midweek 'Op en top Cultuur'
Je fiets door 2 regio's
Waar verblijven we?
Hoe werkt alles praktisch?
Het routeboek
Info & Boeking
De Minerva-Route: Een midweek 'Limburgse Welvaart'
De Minerva-Route: Een weekendje fietsplezier
Info aanvragen en boeken
De Gastgezinnen
Het grote fotoboek
Het gastenboek
Onze Partners
Contacteer ons
   
Minerva-Route Midweek 2 'Op en top Cultuur'
Je trekt er graag per fiets op uit en bent op zoek naar al het mooie wat de mens heeft gerealiseerd. Je zoekt naar het typische in steden en gebouwen. Het kan!
Deze midweek laat je vijf dagen lang rondtoeren om heel wat cultuur op te steken in het Maasland en Haspengouw. Je zult je ogen niet geloven hoe rijk deze regio is.
Klik op de foto voor een vergroting
 
Klik op de foto voor een vergroting Je bezoekt Maaseik, het Maasstadje bij uitstek met zijn prachtig marktplein waar Jan en Hubert Van Eyck regeren. Hier vind je ook de oudste apotheek van Belgi�.
Je fietst door de uiterwaarden van de Maas naar Maastricht. Dit is klasse. Je bezoekt het Vrijthof en de Sint Servaasbasiliek. Als je tijd maakt kan je ook nog een leuke stadswandeling maken. De geschreven gids wijst je veilig de weg.
Op je weg naar Diepenbeek bezoek je ofwel Tongeren, ofwel Genk.
In Tongeren, de oudste Stad van Belgi�, bezoek je het Gallo-Romeins museum, een echte Europese publiekstrekker.
 
Genk is een moderne "Groene Stad". Je bezoekt hier het Europlanetarium met een audi-visueel spektakel over ons broos heelal. Het stemt je tot nadenken. Klik op de foto voor een vergroting
 
Klik op de foto voor een vergroting Je bezoekt Hasselt, de hoofdstad van onze groene provincie en geniet er van de grootste Japanse tuin in Europa.
 
Op je terugtocht naar Dilsen-Stokkem verblijf je even in de Landcommanderij van Alden Biesen, Cultureel Centrum van de Vlaamse Gemeenschap �n waterslot van de Duitse Ridderorde. Hier ontdek je� het Minerva-tempeltje! Klik op de foto voor een vergroting