Fiets terug naar de startpagina   Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting
   
 
De Minerva-Route
De Minerva-Route: Een weekje fietsplezier!
De Minerva-Route: Een midweek 'Puur Natuur'
De Minerva-Route: Een midweek 'Op en top Cultuur'
De Minerva-Route: Een midweek 'Limburgse Welvaart'
Je fiets door 2 regio's
Waar verblijven we?
Hoe werkt alles praktisch?
Het routeboek
Info & Boeking
De Minerva-Route: Een weekendje fietsplezier
Info aanvragen en boeken
De Gastgezinnen
Het grote fotoboek
Het gastenboek
Onze Partners
Contacteer ons
   
Je fietst door twee regio's
 
 
   
HASPENGOUW
Haspengouw is en blijft een regio met traditie. De rijkdom werd opgebouwd uit graan-, fruit- en veeteelt.
Kastelen zijn hier alomtegenwoordig. Enkele schitteren door hun vitale kracht of door hun attractieve herbestemming. Zo kregen het kasteel van Mariagaarde, de Waterburcht van Millen en het kasteel van Hex museale functies. Bij het Wijnkasteel van Genoelselderen waan je je wel in Zuid-Frankrijk. Het kasteel is thans volledig gerenoveerd en omgeven door meer dan 20ha wijngaarden. Een bezoekje meer dan waard!
Het Waterslot van Alden Biesen spant de kroon. Het is de enige intact gebleven Landcommanderij van de Duitse Orde in de Benelux.
Klik op de foto voor een vergroting

Klik op de foto voor een vergroting

 
Klik op de foto voor een vergroting

Klik op de foto voor een vergroting

DE KEMPEN
De Limburgse Kempen is van oudsher een vergeten gebied. Po�tische landschappen als heide, vennen, kabbelende beekjes en bossen inspireerden de landschapsschilders. De hardwerkende keuterboerkens kwamen niet vooruit. De ontdekking en ontginning van steenkool bracht de streek in de twintigste eeuw tot nieuw en ander leven. Het reconversiebeleid na de mijnsluiting, bijna vijftien jaar geleden, trok tal van kleine en middelgrote bedrijven naar Midden-Limburg. Maar de regio wist ook haar groene troefkaart uit te spelen. Zo werd het fietsroutenetwerk de magneet voor de natuur- en cultuurbewuste recreant. Het Nationaal Park Hoge Kempen kan dit alles nog activeren.